Ajax Load

Sun Care

Leírás


FÉNYVÉDELEM GIGI KOZMETIKUMOKKAL


 


A napfény gyógyító hatása évezredek óta ismert, azonban a Földünket érő napfényt alkotó különböző sugaraknak más-más, nemcsak gyógyító hatása van az emberi szervezetre.


 


NAPFÉNY
UV (ibolyántúli) sugarakLátható fényIV (infravörös)sugár5-6%45-50%45-50% 


Ami a bőrünket illeti, az UV- sugarak jelentik rá a legnagyobb veszélyt. Ezeknek van a legintenzívebb biológiai hatása. Pozitívuma, hogy az ergoszterinből D3- vitamint képez a bőrben, fokozza a vérképző szervek működését, javítja a szervezet általános állapotát, növeli az immunitást.


A napfényben lévő káros sugarak az ózonréteg elvékonyodásával egyre nagyobb százalékban érik a Földet. Évről évre több új bőrrákos esetet diagnosztizálnak az orvosok és sajnos sok embernél fejlődik ki melanoma malignum (rosszindulatú, festékes bőrrák), amely végzetes lehet. Az öregedéssel kapcsolatos bőrkárosodásokért is kb. 80%-ban a napfény okolható.


 


AZ EGYES UV SUGÁRTARTOMÁNYOK BŐRRE GYAKOROLT HATÁSAI

UV-AUV-BUV-C400-315 nm318-280 nm280-315 nmnem okoz gyulladást, direkt pigmentképző, tartós pigmentációt okoz, öregedést elősegítő hatásúgyulladást okoz, indirekt pigment képző, pigmentációt okoz, bőrrákot okoz


(az ablaküveg kiszűri, a víz átengedi )bőrgyulladást okoz, csíraölő hatású, szemgyulladást okoz


(a légkör kiszűri, így a földfelszínre nem jut le) 


Az UV-A tartományról sokáig azt hittük, hogy veszélytelen, de ma már tudjuk, hogy ennek a sugarai mélyebbre hatolnak és a károsító hatás nem a hámban, hanem az irhában jelenik meg. Sajnos ezt a hatást visszafordíthatatlannak tartják a bőrgyógyászok. A kötőszöveti rostok és főleg az elasztikus rostok feltöredeznek, rendezetlenek lesznek, elpusztulnak. Ennek hatására a bőr öregebb kinézetű, ráncos lesz. Sőt az UV-A sugarak az UV-B sugarak károsító hatását is felerősítik. Az UV-B tartomány sugarai nagy energiájúak és a bőrben elnyelődve szabadgyökök és gyulladáskeltő fehérjék keletkezését segítik elő. A szabadgyökök hatására a bőrben a sejtek genetikai anyagát (DNS) is károsodás éri. Ezt a védekezést a bőrben háromszintű rendszer hivatott megakadályozni. Az első szint a bőr melanin termelő képessége (a barnulás tehát a bőr vészreakciója), a második szint a DNS-ben keletkező károsodást kijavító enzimrendszer bekapcsolása, a harmadik szint pedig a bőr megvastagodási képessége (fokozott szarufelhalmozódás).


Ha valakit élete során sok fénykárosodás ér (sok napégés), egy idő után kimerül bőrének védekezőképessége és a DNS-károsodás hatására először elszarusodási zavarok keletkeznek a hámban, majd később bőrrák alakul ki.


A bőr összegzi az élet során elszenvedett bőrkárosodásokat, és nem felejt! 


Mit tehetünk, hogy megőrizzük a bőrünk egészségét?  • Kerüljük a legerősebb napsugárzási időszakot. Nyáron 10-15 óra között, ha lehet, ne a szabadban, hanem a szobában, lakásban tartózkodjunk. Csak a lehető legrövidebb időre menjünk ki. Szabadban folytatott tevékenységünket időzítsük kora reggelre vagy késő délutánra.

  • Ha gyógyszereket szedünk, nézzük meg, hogy nem tartalmaznak-e fényérzékenyítő anyagokat. Egyes gyógyszerek, pl. a tetracyclin vagy az A-vitaminsav, sőt némelyik vízhajtó szer is megnövelheti a napfénnyel szembeni érzékenységünket.

  • Bizonyos növények illóolajai (pl. petrezselyem, zeller, kasvirág, bergamottnarancs), parfűmök a bőrre kerülve napfény hatására fokozott pigmentációt, sőt gyulladást is okozhatnak.

  • Használjunk naponta fényvédőt! Minimum 15-ös, de néha még magasabb faktorú fényvédelemről ajánlott gondoskodnunk. A fényvédő faktor azt jelenti, hogy alkalmazása esetén annyiszor hosszabb ideig tartózkodhatunk a napsugaraknak kitéve a leégés elkerülésével. 


 

Használat


Fontos!!! A fényvédőt legalább félórával az előtt kell felvinni a bőrünkre egyenletesen ún. ablakokat nem hagyva, mielőtt a napra mennénk, mert időbe telik, amíg beszívódik a bőrbe és beindítja a védőfolyamatokat!!!


Sokan addig égnek meg, amíg a házból elsétálnak a strandig vagy úti céljukig és ott már hiába kenik be magukat, a baj már megtörtént.


www.gigianpe.hu - www.gigianpe.hu -

Főoldal » Termékek » GIGI termékek / Sun care / Sun Care
Üzemeltető: KETSH Web
All rights reserved to ANPÉ Kft.